"

"
SEVGİLİ KARDEŞİM AYLİN COŞAR ONAT'IN ARAMIZDAN AYRILARAK SONSUZLUĞA UĞURLAYIŞIMIZIN ;13. YILINDA SEVGİ , RAHMET VE ARTAN ÖZLEMLE ANIYORUZ. O KADAR ÖZLEDİK Kİ; ATTIĞIMIZ ADIMDA, ALDIĞIMIZ NEFESDE HEP BİZİMLESİN. 17 AĞUSTOS 2011

29 Ağustos 2016 Pazartesi

KIŞLIK YAPRAK *** LEYLA


PİNTEREST
Yaprakların sapı yarım cm bırakılarak temizlenir. Yıkanmadan 4-5 tanesi üst üste konur ve dörde katlanır kavanoza dizilir. Bastırarak aldığı kadar yaprak doldurulur. Kaynar suda bekletilen kapak ile sıkıca kapatılır. Derin bir tencereye kapak kısmı aşağı gelecek şekilde yerleştirilir.Yarısına kadar su konur ve kaynatılır. Yapraklar tamamen sararıncaya kadar kaynatılır. Tencereden çıkarılan kavanozlar kapak kısmı aşağı gelecek şekilde soğumaya bırakılır. Kapak içe doğru kavisli ise serin bir yerde uzun süre bozulmadan saklanabilir. Bombe yapan kapaklar hava almıştır bozulabilir.
Kaynatmadan da yıkanmadan dalından kopmuş yapraklar katlanarak kavanoza dizilir kapağı sıkıca kapatılarak serin bir yere konursa da bir şey olmuyor.
CENNET HN
Yapraklar dalından kopartılır 4-5 tanesi üst üste konarak dörde katlanır kavanoza bastırılarak dizilir. 1 tatlı kaşığı iri tuz konur ağzına kadar su doldurulur. Kapağı kapatılır. Kavanoz ters çevrilerek içi su dolu tencerede kaynatılır.

LEYLA
Yıkanmış taze asma yaprağının sapları dibinden kesilir. Üst Üste 50-60 tanesi dizilir. Strech film üzerine konur ve sıkıca rulo yapılır derin dondurucuya konur.

SALAMURA YAPILMASI   *** AYŞE
Derin bir tencereye tuz atılır su doldurulur ve kaynatılır. Yıkanmış sapları ayıklanmış yapraklardan üst üste konmuş 10 tanesi maşa ile alınır kaynayan suya her iki tarafı da  batırılır çıkarılır kavanoza basılır. Kavanoz dolunca kapağı sıkıca kapatılır ters çevrilir.

5 Ağustos 2016 Cuma

KOLAY DONDURMA


MALZEMELER

  • 500 gr donmuş meyve
  • 1 kahve fincanı bal
  • yarım kahve fincanı su
YAPILIŞI
Donmuş muz ve kayısı ,erik, şeftali, donmuş olarak blenderdan geçirilir. Su ve bal eklenerek tekrar blender dan çekilir buzluğa konur. 1 saat sonra dondurma hazırdır.