- 100 gr kurutulmuş domates
- 1 demet roka
- 2-3 diş sarımsak
- 4-5 yemek kaşığı tatlı konserve mısır
- 1 adet salçalık kırmızı biber (sarı, turuncu dolma biber de olur)
- 2 adet salatalık turşusu
- 2 kibrit kutusu büyüklüğünde beyaz peynir
- 1 tatlı kaşığı tereyağ ve zeytinyağı
Önceden ıslanmış domatesler 10-15 dakika haşlanır . Bir cm aralıklarla doğranır. İnce kıyılmış sarımsak tereyağ ve sıvıyağ karışımı ile sotelenir. Büyük bir kaba alınır, soğuyunca içine mısır, kıyılmış biber, turşu, roka ve küp şeklinde doğranmış peynirler eklenir. İsteğe göre üzerine zeytinyağı-limon sosu eklenebilir. Tuzu atılır ve karıştırılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder