"

"
SEVGİLİ KARDEŞİM AYLİN COŞAR ONAT'IN ARAMIZDAN AYRILARAK SONSUZLUĞA UĞURLAYIŞIMIZIN ;13. YILINDA SEVGİ , RAHMET VE ARTAN ÖZLEMLE ANIYORUZ. O KADAR ÖZLEDİK Kİ; ATTIĞIMIZ ADIMDA, ALDIĞIMIZ NEFESDE HEP BİZİMLESİN. 17 AĞUSTOS 2011

4 Eylül 2019 Çarşamba

PESTO SOS


MALZEMELER

  • 1 kilo taze fesleğen
  • Yarım kilo ceviz içi
  • 200 gr peynir
  • 8 kahve fincanı zeytinyağı
  • 7-8 diş sarımsak
  • tuz ve karabiber
YAPILIŞI
Fesleğenler yaprak yaprak ayıklanır yıkanır suyu kurutulur. Mutfak robotuna fesleğenler ve zeytinyağı konur iyice çekilir. Kolay karışması için tuzu atılır. Peynir tuzlu ise tuz az atılmalıdır. Ceviz içi katılarak iyice çekilir. Sarımsaklar ve rendelenmiş peynir de eklenir.4-5 dakika robotta iyice karışıncaya kadar çekilir. suda kaynatılarak dezenfekte edilmiş kavanozlara doldurulur. Hava boşlukları alınır üzerine zeytinyağı konularak kapağı sıkıca kapatılır. Buzdolabında saklanır. İstenirse buzluğa da konabilir. Kahvaltıda çok iyi gider.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder