"

"
SEVGİLİ KARDEŞİM AYLİN COŞAR ONAT'IN ARAMIZDAN AYRILARAK SONSUZLUĞA UĞURLAYIŞIMIZIN ;13. YILINDA SEVGİ , RAHMET VE ARTAN ÖZLEMLE ANIYORUZ. O KADAR ÖZLEDİK Kİ; ATTIĞIMIZ ADIMDA, ALDIĞIMIZ NEFESDE HEP BİZİMLESİN. 17 AĞUSTOS 2011

2 Mayıs 2020 Cumartesi

ANTEP RAMAZAN KAHKESİ *** YELDA S KİTCHEN



MALZEMELER
  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta akı
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 paket kuru maya
  • 7 su bardağı un

Üzeri için:2 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı pekmez
Susam
YAPILIŞI
  • Ilık süt, maya ve şeker karıştırılıp. 10 dakika bekletelim.
  • Mahlep, tuz, sıvı yağ ve yumurta aklarını koyup karıştıralım. Yavaş yavaş unu ilave edip yumuşak bir hamur yapalım.
  • Üzerini örtüp bir saat mayalanmaya bırakalım.
  • İnce uzun şeritler yapıp, iki ucunu ortada birleştirelim.
  • 20 dakika tepside mayalandıralım.
  • Üzerine yumurta sarısı, pekmez, yoğurt ve yağı çırpıp sürelim.
  • Susam serpip 180 derecede kızarana dek pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder