"

"
SEVGİLİ KARDEŞİM AYLİN COŞAR ONAT'IN ARAMIZDAN AYRILARAK SONSUZLUĞA UĞURLAYIŞIMIZIN ;13. YILINDA SEVGİ , RAHMET VE ARTAN ÖZLEMLE ANIYORUZ. O KADAR ÖZLEDİK Kİ; ATTIĞIMIZ ADIMDA, ALDIĞIMIZ NEFESDE HEP BİZİMLESİN. 17 AĞUSTOS 2011

4 Haziran 2023 Pazar

YOĞURTLU YEŞİL MERCİMEK

 

Malzemeler

  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 1 su bardağı ev eriştesi
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 2 adet salatalık turşusu
  • 1 adet yeşil sarımsak
  • 1 adet kapya biber
  • 1 çay bardağı ceviz içi
  • 1- 2 dal dereotu
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Pul biber
Yapılışı

Mercimeğe 2 su bardağı su ve tuz eklenerek pişinceye kadar haşlanır. Çok haşlamayın kabukları açılmasın. 2 su bardağı su ve tuz kaynatılır erişteler yumuşayıncaya kadar haşlanır. Kapya biber , sarımsak ince ince doğranır. Mercimek, yoğurt,erişte,kapya biber,sarımsak harmanlanır. Servis tabağına aktarılır. Zeytinyağında pul biber ve ufaltılmış cevizler sotelenir üzerine dökülür. Dereotu ve turşu ile süslenir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder