Malzemeler
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 1 su bardağı ev eriştesi
- 1 su bardağı süzme yoğurt
- 2 adet salatalık turşusu
- 1 adet yeşil sarımsak
- 1 adet kapya biber
- 1 çay bardağı ceviz içi
- 1- 2 dal dereotu
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Pul biber
Yapılışı
Mercimeğe 2 su bardağı su ve tuz eklenerek pişinceye kadar haşlanır. Çok haşlamayın kabukları açılmasın. 2 su bardağı su ve tuz kaynatılır erişteler yumuşayıncaya kadar haşlanır. Kapya biber , sarımsak ince ince doğranır. Mercimek, yoğurt,erişte,kapya biber,sarımsak harmanlanır. Servis tabağına aktarılır. Zeytinyağında pul biber ve ufaltılmış cevizler sotelenir üzerine dökülür. Dereotu ve turşu ile süslenir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder