"

"
SEVGİLİ KARDEŞİM AYLİN COŞAR ONAT'IN ARAMIZDAN AYRILARAK SONSUZLUĞA UĞURLAYIŞIMIZIN ;13. YILINDA SEVGİ , RAHMET VE ARTAN ÖZLEMLE ANIYORUZ. O KADAR ÖZLEDİK Kİ; ATTIĞIMIZ ADIMDA, ALDIĞIMIZ NEFESDE HEP BİZİMLESİN. 17 AĞUSTOS 2011

30 Aralık 2023 Cumartesi

Pastacı kreması yapımı





PASTACI KREMASI

  • Malzemeler 
  • 500 ml süt
  • 1,5 çorba kaşığı tepeleme un.Biraz katı krema yapılacak ise biraz daha un eklenmeli
  • 1 çorba kaşığı tepeleme nişasta
  • 1 çorba kaşığı silme tereyağ
  • Bir küçük çay bardağından bir parmak eksik toz şeker
  • 100 ml krema
  • 50-60 Gr beyaz çikolata
  • Bir yumurta sarısı
  • 2-3 damla vanilya
Yapılışı
Un , şeker ve nişasta karıştırılır. Süt, yumurta sarısı eklenir , karıştırarak pişirilir. Katı yapılırsa biraz zor karışıyor ama çırpma teli ile sürekli karıştırıp pişirilmelidir.Ocaktan indirilince tereyağ, çikolata ve vanilya eklenir. Oda sıcaklığına gelince strech geçirilip buzdolabına konur bir gece bekletilir.Ertesi gün krema mikser ile kabartılır. Krema da mikserlenir ikisi birleştirilir.Katı krema yapılmış ise blender plastik karıştırıcı ile düşük devirde karıştırılır. 2-3 saat dinlenmeye bırakılır. Her tür pasta kaplamada kullanabilirsiniz.
KEDİ DİLİ PASTA YAPIMI
Yarım paket kedi dili süte batırılarak borcama dizilir.Üzerine pastacı kreması yayılır. Muz yatay kesilerek üzerine dizilir. Kakao yağı, kakao,damla çikolata, krema, bir çay bardağı süt ile benmari usülü karıştırarak çikolata sosu yapılır ve pastanın üzerine yayılır. Üzeri hindistan cevizi rendesi veya herhangi bir kuruyemiş ile süslenir.
Çok lezzetli bir pasta oluyor. Görsel olarak daha güzel şekiller verilebilir.



 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder