MALZEMELER
- 1 kilo sütlü tatlı yapılan kestane kabağı
- 1,5 su bardağı süt
- 1 Çay bardağı toz şeker
- 1 paket 200 ml krema
- 2 tatlı kaşığı nişasta
- 2 tatlı kaşığı un
- Dövülmüş ceviz içi
YAPILIŞI
Kabağın çekirdekleri çıkarılıp kabukları soyulur doğranır. Yıkanıp tencereye alınır 1 çay bardağı su konup kaynamaya bırakılır. İyice yumuşayınca blender ile karıştırılır.2 tatlı kaşığı nişasta ve 2 tatlı kaşığı un az su ile açılır ve kabaklara eklenir. Şeker ve süt de eklenir. Ocakta sürekli karıştırarak muhallebi gibi pişirilir. Ocak kapatılınca krema eklenir iyice karıştırılır. Kaselere konur üzeri ceviz ve renkli meyve kuruları ile süslenir.Ben goji berry kurusu koydum. Isısı geçince buzdolabına konur. Soğuk servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder