MALZEMELER
- 1 paket baklava yufkası (800 gr)
- 500 gr ceviz içi (iri çekilmiş)
- 2 su bardağı tahin
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 çay bardağı sıvıyağ
Tahin sıvıyağ ile karıştırılır. Baklava hamuru açılınca hemen kuruduğundan paketinden kısım kısım çıkarılarak kullanılır. Çıkarılan yufkaların üzeri hafif nemli bir örtü ile kapatılır. Yufka açılır üzerine fırça ile tahin sürülür. İkinci yufka serilir onun da üzerine tahin sürülür. Üç kat yufka olunca tahinli yüzey üzerine ceviz içi serpilir. 1-2 tatlı kaşığı toz şeker serpilir. Çok az tarçın gezdirilir. Aynı şekilde üç kat yufka daha eklenir. En üst kısma yine tahin sürülür,ceviz ve şeker serpilir. Dört köşe olan yufkanın karşılıklı iki kenarı ortaya doğru rulo yapılır. Ortada birleşen ruloların birleşim yerinden bıçakla ikiye kesilir. Her bir rulo 5 eşit parçaya bölünür ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine yan yana dizilir. Hafif pembeleşinceye kadar 170-180 derecede pişirilir. Çabuk pişiyor, 20-25 dakika pişmesi yeterli. Kıtır bir tatlı oluyor ve buzdolabında 10 gün kadar bekleyebiliyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder