"

"
SEVGİLİ KARDEŞİM AYLİN COŞAR ONAT'IN ARAMIZDAN AYRILARAK SONSUZLUĞA UĞURLAYIŞIMIZIN ;6. YILINDA SEVGİ , RAHMET VE ARTAN ÖZLEMLE ANIYORUZ. O KADAR ÖZLEDİK Kİ; ATTIĞIMIZ ADIMDA, ALDIĞIMIZ NEFESDE HEP BİZİMLESİN. 17 AĞUSTOS 2011

15 Ocak 2012 Pazar

TAHİNLİ ÇÖREK ***



       MALZEMELER

  • 1 su bardağı tahin
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz içi şeker karışımı
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket toz maya
  • 3 yumurta
  • susam
  • un

      YAPILIŞI

      Maya yarım su bardağı ılık su içinde 15 dakika bekletilir. 2 yumurta ve 1 yumurtanın beyazı, süt, maya, zeytinyağı, tuz aldığı kadar un , ele yapışmayan kıvama gelinceye kadar yoğurulur . 30 dakika mayalanmaya bırakılır. Ekmek makinası varsa bütün malzemeler katılır yoğurma programı bitiminde hamur açmaya hazır hale gelir. Küçük bezeler halinde hamur alınır ve açılır. Yufkadan biraz kalın olacak. Üzerine tahin sürülür. Şeker karıştırılmış ceviz serpilir. Açılan hamur ortadan ikiye kesilir. Kesilen çaptan uca doğru rulo yapılır.Her bir rulo sprial şeklinde bükülerek uzatılır. Bir kenarından bükülerek daire şekline getirilir. Üzerine basılarak tepsiye dizilir. Hamur bitinceye kadar aynı işlem tekrarlanır. Üzerine yumurta sarısı sürülür, susam serpilir. 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder