"

"
SEVGİLİ KARDEŞİM AYLİN COŞAR ONAT'IN ARAMIZDAN AYRILARAK SONSUZLUĞA UĞURLAYIŞIMIZIN ;13. YILINDA SEVGİ , RAHMET VE ARTAN ÖZLEMLE ANIYORUZ. O KADAR ÖZLEDİK Kİ; ATTIĞIMIZ ADIMDA, ALDIĞIMIZ NEFESDE HEP BİZİMLESİN. 17 AĞUSTOS 2011

15 Ocak 2012 Pazar

HAMSİ PİLAVI ***


       MALZEMELER

  • 1.5 kg hamsi
  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • tuz, nane, karabiber
     YAPILIŞI

      Hamsiler temizlenir ve yıkanır. Suyu süzülünce orta kılçıkları çıkarılır. Pilav tenceresinde ; zeytinyağında soğanlar hafif çevrilir. Üzerine pirinç tuz, karabiber, nane eklenir. Birebir ölçüde (1 su bardağı pirinç için 1 su bardağı ) su eklenir. Pilav pişince biraz dinlendirilir. Kare borcama balıkların sırtı alta , yarısı diğerinin üzerine gelecek şekilde dizilir. Aynı şekilde borcamın duvar kısmına da balıklar dik şekilde dizilir. Pilav içine yayılır. Kenara dizilen hamsiler pilav üzerine kapatılır. En üste bu sefer hamsilerin sırtı yukarı gelecek şekilde pilavın üzeri kapatılır. 200 derece fırında hamsiler hafif kızarıncaya kadar pişirilir. İstenirse pişmeye yakın 15 dakika kala çıkarılan kılçıklar mısır ununa bulanarak hamsilerin üzerine serilir piştiğinde kıtır olarak yenilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder