MALZEMELER
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 su bardağı ince köftelik bulgur
- 4 adet yeşil soğan
- yarım demet maydonoz
- 2 diş sarımsak
- yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- kimyon,karabiber,kırmızı biber,tuz,nar ekşisi
- 1 limon
YAPILIŞI
Mercimeklerin üzerine çıkacak kadar su konur ve haşlanır. Mercimekler piştiğinde suyunu iyice çekmiş olmalı. Tencere ocaktan alınır üzerine ince bulgur eklenir ve kapağı kapatılır. Tavada ince doğranmış soğanlar ve salça sotelenir. Bu sos , limon suyu, nar ekşisi, baharatlar, ince kıyılmış maydonoz mercimeklere eklenir ve karıştırılır. Küçük parçalar alınır ve elde sıkılarak yuvarlaklar yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder