"

"
SEVGİLİ KARDEŞİM AYLİN COŞAR ONAT'IN ARAMIZDAN AYRILARAK SONSUZLUĞA UĞURLAYIŞIMIZIN ;5. YILINDA SEVGİ , RAHMET VE ARTAN ÖZLEMLE ANIYORUZ. O KADAR ÖZLEDİK Kİ; ATTIĞIMIZ ADIMDA, ALDIĞIMIZ NEFESDE HEP BİZİMLESİN. 17 AĞUSTOS 2011

22 Ocak 2012 Pazar

NOHUT YAHNİSİ VE KEŞKEK *** MUSTAFA (Gülnar)

       MALZEMELER
     
       Nohut Yahnisi
  • 1.5 su bardağı nohut
  • Yarım kilo kuşbaşı koyuneti
  • irice kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası 
  • 2 adet domates (veya yarım su bardağı domates konservesi)
  • kimyon,kırmızı biber, karabiber
  • Zeytinyağı, tereyağı
     YAPILIŞI
     Nohutlar akşamdan tuzlu ılık su ile ıslatılır. Düdüklü tencereye 3 yemek kaşığı zeytinyağı konarak etler sotelenir. Üzerine ince kıyılmış soğanlar eklenir. Salça, domates  ve nohutlar eklenir. Tuzu (tuzlu suda ıslatıldığından az atılır) kimyon,karabiber, kırmızı biber atılır, üzerine sıcak su konarak 30 dakika pişirilir.
   
      Keşkek
     Akşamdan ıslatılan 2 su bardağı aşurelik buğday süzülerek düdüklü tencereye alınır. Dibine yapışmaması için 3 yemek kaşığı zeytinyağı ile harmanlanır. 4 su bardağı su konur tuzu atılır ve 25 dakika pişirilir. Pişince yayvan bir kaba alınır. Kızdırılmış tereyağı gezdirilir. Nohut yahnisinin yanında servis edilir.
Gülnar yöresinde kazanlarda düğün yemeği olarak yapılır.

1 yorum:

  1. Denedim ve çok beğendik. Teşekkür ederiz.

    YanıtlaSil