MALZEMELER
Nohut Yahnisi
- 1.5 su bardağı nohut
- Yarım kilo kuşbaşı koyuneti
- irice kuru soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 2 adet domates (veya yarım su bardağı domates konservesi)
- kimyon,kırmızı biber, karabiber
- Zeytinyağı, tereyağı
YAPILIŞI
Nohutlar akşamdan tuzlu ılık su ile ıslatılır. Düdüklü tencereye 3 yemek kaşığı zeytinyağı konarak etler sotelenir. Üzerine ince kıyılmış soğanlar eklenir. Salça, domates ve nohutlar eklenir. Tuzu (tuzlu suda ıslatıldığından az atılır) kimyon,karabiber, kırmızı biber atılır, üzerine sıcak su konarak 30 dakika pişirilir.
Keşkek
Gülnar yöresinde kazanlarda düğün yemeği olarak yapılır.
Denedim ve çok beğendik. Teşekkür ederiz.
YanıtlaSil