"

"
SEVGİLİ KARDEŞİM AYLİN COŞAR ONAT'IN ARAMIZDAN AYRILARAK SONSUZLUĞA UĞURLAYIŞIMIZIN ;13. YILINDA SEVGİ , RAHMET VE ARTAN ÖZLEMLE ANIYORUZ. O KADAR ÖZLEDİK Kİ; ATTIĞIMIZ ADIMDA, ALDIĞIMIZ NEFESDE HEP BİZİMLESİN. 17 AĞUSTOS 2011

18 Ocak 2012 Çarşamba

PASTANE POĞOÇASI *** AYŞE

     
 MALZEMELER
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • Yarım su bardağı gazoz
  • 1 paket yaş maya
  • 2-3 tatlı kaşığı şeker
  • 1 yumurta
  • un,tuz
  • iç harcı

      YAPILIŞI

     Bir su bardağı ılık süt içerisine yaş maya ve 2-3 tatlı kaşığı şeker katılarak kabarması beklenir.Zeytinyağı, gazoz,şeker kadar tuz, aldığı kadar un eklenir. Hamur çok katı olursa poğoça az kabarır. Cıvık olursa ele yapışır. Ele yapışmayacak kıvama gelinceye kadar yoğrulur. Üzeri örtülür yarım saat beklenir. Hamur kabarınca tekrar yoğrulur. Kabarması beklenmeden içerisine isteğe göre peynir,zeytin veya kıymalı harç konur yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.Üzerine 2-3 damla pekmez karıştırılmış yumurta sarısı sürülür. 175 derece soğuk fırında pişirilir kabarınca fırın ısısı 190 derece ye getirilir. Hamuru ekmek makinasında yoğurursanız hamurun mayalanması daha iyi olur .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder