MALZEMELER
- 1 kilo domates
- 500 gr acı süs biberi
- 3 adet kırmızı salçalık biber
- yarım çay bardağı sirke
- yarım çay bardağı zeytinyağı
- 5 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı silme deniz tuzu
- 2 çay kaşığı karabiber
Ayıklanan ve yıkanan tüm malzemeler mutfak robotundan çekilir. Kaynamaya başlayınca 10 dakika sonra ocak kapatılır. Zeytinyağı, sirke, karabiber ve tuzu eklenir. Küçük kavanozlara kaynar kaynar silme doldurulur ve kapağı kapatılır. Serin bir yerde muhafaza edilir. Kahvaltıda ve çeşitli yemeklerde sos olarak kullanılır. Yaz döneminde domatesin en bol olduğu dönemde yapılırsa daha lezzetli olur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder