"

"
SEVGİLİ KARDEŞİM AYLİN COŞAR ONAT'IN ARAMIZDAN AYRILARAK SONSUZLUĞA UĞURLAYIŞIMIZIN ;5. YILINDA SEVGİ , RAHMET VE ARTAN ÖZLEMLE ANIYORUZ. O KADAR ÖZLEDİK Kİ; ATTIĞIMIZ ADIMDA, ALDIĞIMIZ NEFESDE HEP BİZİMLESİN. 17 AĞUSTOS 2011

19 Ocak 2012 Perşembe

HAŞHAŞLI REVANİ *** LEYLA

   
       MALZEMELER
       Hamuru
  • 3 kahve fincanı şeker
  • 3 kahve fincanı yoğurt
  • 2 kahve fincanı irmik
  • 5 kahve fincanı un
  • 1 kahve fincanı haşhaş
  • 3 yumurta
  • 1 çay kaşığı karbonat
      Şerbeti
  • 3 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • limon
      YAPILIŞI

     Oda sıcaklığındaki yumurtalar şeker ile iyice çırpılır. Diğer bütün malzemeler katılarak 28 cm çapında yağlanmış borcama dökülür. 170 derecede pişirilir. Pişince fırının kapağı hemen açılmaz biraz soğuması beklenir.

     Şerbeti için 3 su bardağı şeker (çok tatlı isteyenler şeker miktarını yarım bardak artırabilirler) 4 su bardağı su ile kaynatılır. 1 tatlı kaşığı limon suyu ilave edilir. Biri sıcak diğeri soğuk veya her ikisi de ılık olarak şerbet kek üzerine dökülür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder