"

"
SEVGİLİ KARDEŞİM AYLİN COŞAR ONAT'IN ARAMIZDAN AYRILARAK SONSUZLUĞA UĞURLAYIŞIMIZIN ;5. YILINDA SEVGİ , RAHMET VE ARTAN ÖZLEMLE ANIYORUZ. O KADAR ÖZLEDİK Kİ; ATTIĞIMIZ ADIMDA, ALDIĞIMIZ NEFESDE HEP BİZİMLESİN. 17 AĞUSTOS 2011

9 Ocak 2012 Pazartesi

ÜÇ KAT SALATA *** TÜLAY

        MALZEME
  • 2 tane orta boy patates
  • 3 tane havuç
  • 3 tane kırmızı pancar
  • 1 çay bardağı bezelye
  • 1 salatalık turşusu
  • 4 çorba kaşığı süzme yoğurt
  • 4 çorba kaşığı mayonez
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 limon
  • 1 çay bardağı ceviz içi
       YAPILIŞI
        Ortası bacalı kek kalıbının içine strech film serilir.Pancarlar soyulduktan sonra rendelenir ve biraz z.yağ içinde sotelenir. Tuz atılır limon sıkılır , kek kalıbının tabanına kaşık ile bastırılarak serilir. Aynı şekilde havuç rendelenir, z.yağ ile sotelenir. İçine iri dövülmüş ceviz ,2 kaşık süzme yoğurt, 2 kaşık mayonez eklenerek , pancarların üzerine bastırarak yayılır. Haşlanmış patatesler küp küp doğranır. İçine mısır, salatalık turşusu, haşlanmış bezelye, 2 kaşık süzme yoğurt, 2 kaşık mayonez eklenir. Tuzu katılır karıştırılır ve havuçların üzerine yayılır. Üzeri strech film ile kaplanır bir gece buzdolabında bekletilir. Servis yapılacak zaman geniş bir servis tabağına ters çevrilir. İstenirse kenarları veya ortasına yeşil otlar ile süsleme yapılabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder