MALZEME
- 2 su bardağı baldo pirinç
- 500 gr kestane
- 1 havuç
- 1 çay bardağı bezelye
- 1 küçük boy kereviz
- 1 orta boy kuru soğan
- 3 su bardağı et suyu (tavuk,hindi,kırmızı et olabilir)
- Tereyağı ve zeytinyağı
Enlemesine kabuklarına kesik atılan kestaneler 5-6 saat suda bekletilir. Ocak üzerinde çevrilerek hafif kavrulur. Kestaneler tencereye alınarak 1 bardak süt eklenerek şekerli veya ballı süt-su karışımında haşlanır. Çok yumuşamadan ocaktan indirilir ve kestaneler iç zarı dahil soyulur. Bütün çıkarılmaya özen gösterilir.
Pilav tenceresinde; zeytinyağı ve tereyağı karışımı içinde soğan hafif çevrilir.Küp küp doğranmış kereviz,havuç, bezelye eklenir. Pirinç önceden ıslamadan yıkanıp direkt eklenir. Hafifçe kavrulur. Bire bir buçuk ölçüde suyu eklenir. Üzerine kestaneler dizilir. Tuz, karabiber eklenir. 1-2 damla limon suyu eklenirse pilav tane tane olur. İsteğe göre bu karışıma kuş üzümü ve başka tavada kavrulmuş tavuk ciğeri de eklenebilir. Kısık ateşte pişirilir. Suyunu çektiği zaman ocak kapatılır, Kapağın altına kağıt havlu kapatılır dinlenmeye bırakılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder