- 1 kilo pancar
- 1 kilo brokoli
- 1 limon
- 5 diş sarımsak
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 demet dereotu
YAPILIŞI
Brokoli dallarına ayrılır, bir kaç su yıkanır. Brokoli tencereye alınır. Brokoliyi kapatmayacak kadar su eklenir. Kaynamaya başlayınca sık sık çatal batırarak pişip pişmediği kontrol edilir. Biraz diri olmalı çok pişmemeli yoksa canlı yeşil rengi kaybolur. Brokoli pişince süzgeçle alınıp soğuk su dolu kabın içine atılır. Süzülüp servis tabağına alınır.
Pancarların kabukları soyulur, yıkanır ve iri olarak küp küp doğranır. Tencereye alınır yarım çay bardağına yakın su konur. Kısık ateşte pişirilir. Suyunu bırakır, çekmeye yakın ocaktan alınır.Bunun da çok pişmemesi gerekir hafif diri olmalı. Tamamı servis tabağına alınır.
Sos için; sarımsaklar dövülür, içine limon suyu ve zeytinyağı eklenir. Sos her ikisine paylaştırılır. Dere otu küçük küçük kıyılır brokoliye karıştırılır. İsteğe göre pancar sosuna balzamik sirke eklenebilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder