- 500 gr kıyma
- 200 grlık ekmeğin içi
- 1 iri soğan
- 4 yumurta
- 1 havuç
- 1 çay bardağı bezelye
- bir tutam maydonoz
- 2 diş sarımsak
- karabiber,kimyon,tuz
YAPILIŞI
Soğan rendelenir. Ekmek içi ıslatılır ve suyu iyice sıkılır. Soğan, ekmek içi, kıyma, 2 yumurta, baharatlar, tuz, ince kıyılmış sarımsak ve maydonoz iyice yoğrulur. Üzeri kapatılır ve buzdolabında yarım saat bekletilir. Bu arada 2 yumurta, bezelye ve havuç ayrı ayrı kaplarda haşlanır. Yumurtalar soyulur,uzunlamasına dörde bölünür. Aynı şekilde havuç uzunlamasına dörde bölünür. Dinlenen harç çıkarılınca biraz daha yoğrulur. İki parçaya ayrılır. Set üzerinde el ile açılır. Fotoğrafta görüldüğü gibi iç malzemeler yerleştirilir ve dürülür. Ek yerleri iyice birleştirilir. Diğer harç da aynı şekilde rulo yapılır ve hafif yağlanmış borcama aktarılır. Fırın ısısı ilk başta 160 sonra 180 daha sonra 200 dereceye getirilir. Birden yüksek ısıda pişirilirse köfteler çatlar. Köfteler kızarıncaya kadar pişirilir. İstenirse köfteler kızardıktan sonra dilimlenir ve üzerine salça, yağ,su karışımından sos dökülebilir. Sos döküldükten sonra 15-20 dakika daha fırında tutulur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder