- 1 kilo orkinos balığı
- 2 büyük soğan
- 1 kırmızı biber
- 4-5 adet yeşil biber
- 3 diş sarımsak
- kimyon,karabiber,kuru nane,kırmızı pul biber,tuz
YAPILIŞI
Balık küp küp doğranır. Geniş bir tavaya 3 çorba kaşığı zeytinyağı konur ve doğranmış balıklar çevrile çevrile sotelenir. Pişmesine yakın ince kıyılmış soğanlar ve biberler eklenir. Baharatları ve tuzu atılır. Harlı ateşte sotelenir. Soğanlar ölgünleşince çok ince kıyılmış sarımsaklar eklenir ve ocak kapatılır. Üzerine 2 çorba kaşığı zeytinyağı gezdirilir. İstenirse ince kıyılmış maydonoz eklenebilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder