MALZEMELER
- Bir avuç dolusu kurutulmuş yeşil fasulye ( yaklaşık 200 gr)
- 1 büyük soğan
- 1 çorba kaşığı domates ve biber salçası karışımı
- 1 su bardağı domates konservesi veya 2-3 adet domates
- 4-5 parça kurutulmuş domates
- 3 diş sarımsak
- karabiber,tuz
YAPILIŞI
4-5 saat önce sıcak suda ıslatılmış kuru fasulyeler ve kuru domatesler sudan geçirilir ve süzülür. Bir tencereye 2 çorba kaşığı zeytinyağı konur ve soğanlar biraz sotelenir. Üzerine salça , fasulye ve kuru domatesler eklenir biraz daha sotelenir. Domatesler eklenir bir su bardağı kadar su eklenir ve düdüklüde pişirilir. Normal tencerede pişecek ise suyunu biraz fazla koymak gerekir. Soğuyunca üzerine 2 çorba kaşığı kadar zeytinyağı gezdirilir. İsteğe göre sarımsaklar içine de doğranır, sarımsaklı yoğurt yapılarak üzerine de dökülebilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder