"

"
SEVGİLİ KARDEŞİM AYLİN COŞAR ONAT'IN ARAMIZDAN AYRILARAK SONSUZLUĞA UĞURLAYIŞIMIZIN ;13. YILINDA SEVGİ , RAHMET VE ARTAN ÖZLEMLE ANIYORUZ. O KADAR ÖZLEDİK Kİ; ATTIĞIMIZ ADIMDA, ALDIĞIMIZ NEFESDE HEP BİZİMLESİN. 17 AĞUSTOS 2011

1 Mart 2012 Perşembe

KURUTULMUŞ YEŞİL FASULYE ***


      MALZEMELER
  • Bir avuç dolusu kurutulmuş yeşil fasulye ( yaklaşık 200 gr)
  • 1 büyük soğan
  • 1 çorba kaşığı domates ve biber salçası karışımı
  • 1 su bardağı domates konservesi veya 2-3 adet domates
  • 4-5 parça kurutulmuş domates
  • 3 diş sarımsak
  • karabiber,tuz
     YAPILIŞI
     4-5 saat önce sıcak suda ıslatılmış kuru fasulyeler ve kuru domatesler sudan geçirilir ve süzülür. Bir tencereye 2 çorba kaşığı zeytinyağı konur ve soğanlar biraz sotelenir. Üzerine salça , fasulye ve kuru domatesler eklenir biraz daha sotelenir. Domatesler eklenir bir su bardağı kadar su eklenir ve düdüklüde pişirilir. Normal tencerede pişecek ise suyunu biraz fazla koymak gerekir. Soğuyunca üzerine 2 çorba kaşığı kadar zeytinyağı gezdirilir. İsteğe göre sarımsaklar içine de doğranır, sarımsaklı yoğurt yapılarak üzerine de dökülebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder