"

"
SEVGİLİ KARDEŞİM AYLİN COŞAR ONAT'IN ARAMIZDAN AYRILARAK SONSUZLUĞA UĞURLAYIŞIMIZIN ;13. YILINDA SEVGİ , RAHMET VE ARTAN ÖZLEMLE ANIYORUZ. O KADAR ÖZLEDİK Kİ; ATTIĞIMIZ ADIMDA, ALDIĞIMIZ NEFESDE HEP BİZİMLESİN. 17 AĞUSTOS 2011

8 Mart 2012 Perşembe

ÇULLAMA *** ANNEM (Ş. Koçhisar - Yöresel)

       MALZEMELER

  • 1 kilo baget tavuk
  • 1 su bardağı tam buğday veya kepekli köy unu
  • 5.5 su bardağı tavuk suyu
  • 3 çorba kaşığı tereyağ
  • kırmızı pul biber,karabiber,tuz
     YAPILIŞI
    (  İsteğe göre bütün tavuktan da yapılır. Haşlandıktan sonra parçalara ayrılıp,kızartılır.)
     Tavuk,  tuzu eklenmiş su içinde haşlanır. Aynı zamanda yarım çorba kaşığı tereyağ içinde un rengi koyulaşıncaya kadar kısık ateşte kavrulur. Tavuk pişince suyun içinden süzülerek bir tavaya alınır. Soğuyan un içine 5,5 su bardağı tavuğun suyundan eklenir. Topak kalmayacak şekilde iyice karıştırılarak pişirilir. Kaynamaya başlayınca 10 dakika daha pişirilir. Yoğunlaşmış olan hamur servis tabağına aktarılır. Bir çorba kaşığı tereyağında tavuklar çevrilerek kızartılır ve hamur üzerine eklenir. 1,5  çorba kaşığı tereyağında kırmızı biber ve karabiber sotelenir ve yemeğin üzerine gezdirilir. Bekletilmeden sıcak yenir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder