"

"
SEVGİLİ KARDEŞİM AYLİN COŞAR ONAT'IN ARAMIZDAN AYRILARAK SONSUZLUĞA UĞURLAYIŞIMIZIN ;6. YILINDA SEVGİ , RAHMET VE ARTAN ÖZLEMLE ANIYORUZ. O KADAR ÖZLEDİK Kİ; ATTIĞIMIZ ADIMDA, ALDIĞIMIZ NEFESDE HEP BİZİMLESİN. 17 AĞUSTOS 2011

12 Mart 2012 Pazartesi

ASIDA *** ANNEM ( Ş. Koçhisar - yöresel )

MALZEMELER

  • 1 çorba kaşığı buğday nişastası
  • 1 çorba kaşığı tam buğday unu
  • yarım su bardağı pekmez
  • yarım su bardağı ceviz
  • 1 çorba kaşığı tereyağ
  • 2 su bardağı su
      YAPILIŞI
      Buğday nişastası , buğday unu , pekmez, 2 su bardağı su karıştırılarak pişirilir. Kaynamaya başlayınca 10 dakika hamurun pişmesi için karıştırarak pişirmeye devam edilir. Tereyağı içine katılır , eriyince karışım kaselere boşaltılır üzeri ceviz ile süslenir. İsteğe göre tereyağ içine katılmaz eritilip üzerine dökülür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder