"

"
SEVGİLİ KARDEŞİM AYLİN COŞAR ONAT'IN ARAMIZDAN AYRILARAK SONSUZLUĞA UĞURLAYIŞIMIZIN ;6. YILINDA SEVGİ , RAHMET VE ARTAN ÖZLEMLE ANIYORUZ. O KADAR ÖZLEDİK Kİ; ATTIĞIMIZ ADIMDA, ALDIĞIMIZ NEFESDE HEP BİZİMLESİN. 17 AĞUSTOS 2011

19 Nisan 2012 Perşembe

HAŞHAŞLI BÖREK *** MUTFAĞIM


         MALZEMELER
         Hamur için

  • 1 kilo un
  • 1 paket yaş maya
  • 2,5 su bardağı ılık süt
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 tatlı kaşığı tuz
     İç harcı
  • 1 su bardağı kavrulmuş fındık
  • 6 çorba kaşığı öğütülmüş haşhaş
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 yumurta
    YAPILIŞI
   Ilık süt içerisine yaş maya ve 2 adet kesme şeker atılarak kabarması beklenir. 2 yumurta, 1 su bardağı sıvıyağ un ve tuzu eklenerek kulak memesi kıvamında hamur yoğrulur. Hamur 6 eşit parçaya bölünür.
Fındık,öğütülmüş haşhaş ve 1 su bardağı sıvıyağ mutfak robotundan geçirilir.
İlk beze unlanarak tepsi büyüklüğünde açılır ve katlanarak bir kenara konur. İkinci bezede aynı büyüklükte açılır, üzerine biraz sıvıyağ gezdirilir, her tarafına eşit şekilde iç harç sürülür. Kenara ayrılan yufka üzerine kapatılır tekrar iç harç sürülür. Yufka ortadan ikiye bölünür. Kenar kısımdan ortaya doğru rulo yapılır. Burularak uzatılır,ortadan ikiye kesilerek uzunlamasına tepsiye dizilir. Yuvarlak tepsi ise kesmeye gerek yok,dıştan ortaya doğru dizilir. Bütün bezeler aynı şekilde tamamlanır. Üzerine bir yumurta beyazı ile birlikte sürülür. Biraz mayalanması için beklenir. 190 derece önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder