"

"
SEVGİLİ KARDEŞİM AYLİN COŞAR ONAT'IN ARAMIZDAN AYRILARAK SONSUZLUĞA UĞURLAYIŞIMIZIN ;13. YILINDA SEVGİ , RAHMET VE ARTAN ÖZLEMLE ANIYORUZ. O KADAR ÖZLEDİK Kİ; ATTIĞIMIZ ADIMDA, ALDIĞIMIZ NEFESDE HEP BİZİMLESİN. 17 AĞUSTOS 2011

22 Nisan 2012 Pazar

PIRASALI BÖREK *** TÜLAY

      MALZEMELER

  • 1 kg yufka
  • 750 gr pırasa
  • yumurta büyüklüğünde kıyma
  • 1 havuç
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
    YAPILIŞI
    Önce yapışmaz bir tavada kıyma sotelenir. Üzerine rendelenmiş havuç ve ince kıyılmış pırasa eklenir. İyice sotelenir. Kırmızı pul biber, karabiber, kimyon  ve tuzu atılır ocak kapatılır. 2-3 çorba kaşığı zeytinyağı eklenir ve soğumaya bırakılır.
Birinci yufka serilir ,eşit şekilde bütün yüzeyine  zeytinyağı sürülür. Üzerine ikinci yufka serilir. Üzeri zeytinyağı ile yağlanır. Üçüncü yufka da aynı şekilde üzerine serilir. Üzerine yoğurt sürülür. Yufka önce dörde , her bir parça üçe bölünerek 12 üçgen parçaya bölünmüş olur. Her parçanın geniş kısmına harç konularak rulo yapılır. Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirilir. Üzerine zeytinyağı ile yumurta sarısı karışımı sürülür. 190 derece fırında kızarıncaya kadar pişirilir. Sıcak servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder