- 1 kg yufka
- 750 gr pırasa
- yumurta büyüklüğünde kıyma
- 1 havuç
- 1 yumurta
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 2 çorba kaşığı yoğurt
YAPILIŞI
Önce yapışmaz bir tavada kıyma sotelenir. Üzerine rendelenmiş havuç ve ince kıyılmış pırasa eklenir. İyice sotelenir. Kırmızı pul biber, karabiber, kimyon ve tuzu atılır ocak kapatılır. 2-3 çorba kaşığı zeytinyağı eklenir ve soğumaya bırakılır.
Birinci yufka serilir ,eşit şekilde bütün yüzeyine zeytinyağı sürülür. Üzerine ikinci yufka serilir. Üzeri zeytinyağı ile yağlanır. Üçüncü yufka da aynı şekilde üzerine serilir. Üzerine yoğurt sürülür. Yufka önce dörde , her bir parça üçe bölünerek 12 üçgen parçaya bölünmüş olur. Her parçanın geniş kısmına harç konularak rulo yapılır. Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirilir. Üzerine zeytinyağı ile yumurta sarısı karışımı sürülür. 190 derece fırında kızarıncaya kadar pişirilir. Sıcak servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder