"

"
SEVGİLİ KARDEŞİM AYLİN COŞAR ONAT'IN ARAMIZDAN AYRILARAK SONSUZLUĞA UĞURLAYIŞIMIZIN ;6. YILINDA SEVGİ , RAHMET VE ARTAN ÖZLEMLE ANIYORUZ. O KADAR ÖZLEDİK Kİ; ATTIĞIMIZ ADIMDA, ALDIĞIMIZ NEFESDE HEP BİZİMLESİN. 17 AĞUSTOS 2011

11 Nisan 2012 Çarşamba

LORLU KURABİYE *** GÜLAY


MALZEMELER
  • 250 gr tuzsuz lor
  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 büyük çay bardağı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • aldığı kadar un
  • dövülmüş ceviz içi
     YAPILIŞI
    Bir yumurtanın akı ayrılır. Yumurtalar şeker ile çırpılır ve diğer malzemeler eklenerek yumuşak bir hamur yapılır.Elle yuvarlanan ceviz büyüklüğündeki hamurlar önce çırpılmış yumurta akına sonra dövülmüş cevize (veya susam)  bulanır ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. 170 derecede hafif pembeleşinceye kadar pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder