"

"
SEVGİLİ KARDEŞİM AYLİN COŞAR ONAT'IN ARAMIZDAN AYRILARAK SONSUZLUĞA UĞURLAYIŞIMIZIN ;13. YILINDA SEVGİ , RAHMET VE ARTAN ÖZLEMLE ANIYORUZ. O KADAR ÖZLEDİK Kİ; ATTIĞIMIZ ADIMDA, ALDIĞIMIZ NEFESDE HEP BİZİMLESİN. 17 AĞUSTOS 2011

10 Nisan 2012 Salı

İNCİR TATLISI *** AYŞE

MALZEMELER

  • 300 gr kuru incir
  • 150 gr kuru kayısı (günkurusu ve sarı kayısı karışık olabilir)
  • 1 su bardağı ceviz ve badem karışımı
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
YAPILIŞI
 İncirleri sap kısmı kesilir kayısılarla birlikte 10 dakika sıcak suda bekletilir. Yumuşayınca bir kenarından parmak ile içine badem ve ceviz içi doldurulur. Tencereye sıra sıra dizilir. Üzerine 1 su bardağı süt eklenir ve kısık ateşte pişirilir. Pişmeye yakın tereyağ eklenir. Yumuşayınca servis tabağına alınır üzeri ceviz ile süslenir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder