"

"
SEVGİLİ KARDEŞİM AYLİN COŞAR ONAT'IN ARAMIZDAN AYRILARAK SONSUZLUĞA UĞURLAYIŞIMIZIN ;13. YILINDA SEVGİ , RAHMET VE ARTAN ÖZLEMLE ANIYORUZ. O KADAR ÖZLEDİK Kİ; ATTIĞIMIZ ADIMDA, ALDIĞIMIZ NEFESDE HEP BİZİMLESİN. 17 AĞUSTOS 2011

20 Mayıs 2012 Pazar

KURU FASULYELİ PASTA *** YADİGAR



     MALZEMELER
  • 1.5 su bardağı kuru fasulye
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı dövülmüş badem ve fındık içi (üst süsleme için)
      Puding sosu
  • 1 litre süt
  • 4 çorba kaşığı nişasta
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1.5 su bardağı şeker
  • Yarım yemek kaşığı tereyağ
     Çikolata Sosu
  • 1 su bardağı süt
  • 1.25 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • yarım yemek kaşığı tereyağ
  • 3-4 parça çikolata
      YAPILIŞI

    Akşamdan ıslatılan fasulyeler haşlanır. Mutfak robotunda yumurta ve şeker iyice karıştırılır. Fasulye ve kabartma tozu eklenir. Kek hamuru kıvamına gelir. Yağlanmış tepsiye dökülür 170 derecede pişirilir.
Sosu için süt,nişasta,un,şeker karıştırılarak pişirilir. Soğumaya bırakıldığında kaymaklanmaması için arada bir karıştırılır. Pişen kek üzerinde bıçak saplanarak delikler açılır. Üzerine soğumuş puding sosu yayılır. Çikolata sosu için bütün malzemeler karıştırılarak pişirilir. Puding üzerine de  hazırlanmış çikolata sosu dökülür. Üzeri fındık ve badem ile süslenir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder