MALZEMELER
- 4 yumurta
- 100 gr şeker
- 1 çorba kasesi yoğurt
- 1 su bardağı ayçiçek yağı
- 1 kg mısır unu
- 250 gr tam buğday unu
- 2 paket kabartma tozu
- 100 gr kaşar rendesi
- Tuz
YAPILIŞI
Malzemelerin kalitesi çok önemli. Trabzon mısır unu (fırınlanmış mısır unu daha lezzetli oluyor) ve kaşarı kullanılırsa sonuç o kadar başarılı olur. Mısır unu,kabartma tozu,tam buğday unu ve kabartma tozu karıştırılır ve elenir.
Malzemeler derin bir kapta sırasıyla eklenerek iyice yoğrulur. Yaklaşık 1 litre sıcak su eklenir. Kıvamı kek hamuru kıvamında olmalıdır. Büyük boy tepsi yağlanır ve hamur yayılır. İlk önce 160 derece fırında daha sonra 170 derecede pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder