"

"
SEVGİLİ KARDEŞİM AYLİN COŞAR ONAT'IN ARAMIZDAN AYRILARAK SONSUZLUĞA UĞURLAYIŞIMIZIN ;5. YILINDA SEVGİ , RAHMET VE ARTAN ÖZLEMLE ANIYORUZ. O KADAR ÖZLEDİK Kİ; ATTIĞIMIZ ADIMDA, ALDIĞIMIZ NEFESDE HEP BİZİMLESİN. 17 AĞUSTOS 2011

13 Mayıs 2012 Pazar

MISIR EKMEĞİ *** ŞUAYİP USTA (ÇORBA REST.-POLATLI )



      MALZEMELER
  • 4 yumurta
  • 100 gr şeker
  • 1 çorba kasesi yoğurt
  • 1 su bardağı ayçiçek yağı
  • 1 kg mısır unu
  • 250 gr tam buğday unu
  • 2 paket kabartma tozu
  • 100 gr kaşar rendesi
  • Tuz
    YAPILIŞI
     Malzemelerin kalitesi çok önemli. Trabzon mısır unu (fırınlanmış mısır unu daha lezzetli oluyor) ve kaşarı kullanılırsa sonuç o kadar başarılı olur. Mısır unu,kabartma tozu,tam buğday unu ve kabartma tozu karıştırılır ve elenir.
Malzemeler derin bir kapta sırasıyla eklenerek iyice yoğrulur. Yaklaşık 1 litre  sıcak su eklenir.  Kıvamı kek hamuru kıvamında olmalıdır. Büyük  boy tepsi yağlanır ve hamur yayılır. İlk önce 160 derece fırında daha sonra 170 derecede pişirilir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder