MALZEMELER (4 kişilik)
- 8 adet enginar
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet orta boy havuç
- 3 adet yeşil biber
- 300 gr iç bezelye
- yarım demet dereotu
- 1 çay bardağı zeytinyağı
YAPILIŞI
İç bezelye ayıklandıktan sonra 15 dakika haşlanır. Tavada ince kıyılmış soğanlar,biberler,küp küp doğranmış havuçlar sotelenir. Üzerine suyu süzülmüş bezelyeler eklenir. Tuz ve karabiber atılır. Dereotunun sap kısımları da garnitüre karıştırılır. Yayvan bir tencereye ayıklanmış, limon suyuyla ovulmuş enginarların 4 tanesi içi kısmı yukarı gelecek şekilde dizilir. Garnitürler tepeleme enginarların içine yerleştirilir. Kalan garnitürler enginarların yanlarına konur. Diğer 4 enginar üstlerine kapak yapılır. Bir su bardağı kadar sıcak su eklenir ve kısık ateşte enginarlar yumuşayıncaya kadar kadar pişirilir. İsteğe göre biraz diri de bırakılabilir. Üzeri dereotu yaprakları ile süslenir. Biraz zeytinyağı gezdirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder