"

"
SEVGİLİ KARDEŞİM AYLİN COŞAR ONAT'IN ARAMIZDAN AYRILARAK SONSUZLUĞA UĞURLAYIŞIMIZIN ;13. YILINDA SEVGİ , RAHMET VE ARTAN ÖZLEMLE ANIYORUZ. O KADAR ÖZLEDİK Kİ; ATTIĞIMIZ ADIMDA, ALDIĞIMIZ NEFESDE HEP BİZİMLESİN. 17 AĞUSTOS 2011

20 Temmuz 2012 Cuma

KARA KABAK *** GÜLNAR


MALZEMELER

  • 1 adet kabak (genelde büyük oluyor. 4 kişilik)
  • 1 iri soğan
  • 3-4 domates
  • 2-3 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • yarım çorba kaşığı domates salçası
  • yarım çorba kaşığı tereyağ ve 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2-3 diş sarımsak
  • 3-4 dal fesleğen
      YAPILIŞI
      Kabağın dışı sıyrılır ve yıkanır. Uzunlamasına 8 dilime bölünür. Kabak çok taze ise çekirdeklerinin çıkarılmasına gerek yoktur. Dilimler cips den biraz kalın olacak şekilde doğranır. 
Yayvan bir tencereye zeytinyağı konur soğan ince ince doğranarak sotelenir. Üzerine biberler eklenir. Daha sonra doğranmış kabaklar eklenir. Biraz daha sotelenir. Bu arada domateslerin kabukları soyulur ve ince ince doğranır. Domates ve salça eklendikten sonra tereyağı da konur kapağı kapatılarak kısık ateşte pişirilir. Taze olduğunda çabuk pişer arada kontrol etmek gerekir. Çok pişmemesi gerekir biraz diri olmalıdır. Ocak kapatıldığında  ince ince kıyılmış sarımsaklar ve fesleğen eklenir soğumaya bırakılır. Soğuk olarak yenir.
NOT: Bu kabak sadece Gülnar'da yetişmiyor. Biz tohumunu getirerek Ankara da yetiştirdik. Çok verimli bir kabak çeşidi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder