- 1,5 Litre süt
- 1.5 su bardağı toz şeker (az şekerli isteyenler biraz eksik koyabilir)
- 1 çorba kaşığı toz salep
- 1 tatlı kaşığı damla sakızı
YAPILIŞI
Önce bir çorba kaşığı şeker ile salep karıştırılır. Topaklanmaması için azar azar süt katılarak karıştırılır. Sütün tamamı ve şekerin hepsi konduktan sonra ocakta karıştırılarak pişirilir. Damla sakızı da eklenerek 5 dakika kaynatılır. Ocak kapatıldıktan sonra arada savrularak soğutulur. Dondurma buzluğa konur ve her 30 dakikada çıkarılıp çırpılır. Buzluk derecesi -25 dereceye getirilir. Dondurma katılaşmaya başlayınca tokmakla dövülmeye başlanır. Dövme esnasında erimemesi için ; dondurma kutusu , içinde buz olan bir kabın içine konur. Ne kadar çok dövülürse o kadar sünen , sert kıvamda dondurma elde edilir. Dövme işlemi dondurma sert kıvama gelinceye kadar tekrarlanır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder