- 1 paket fettucini veya yassı makarna
- 400 gr tavuk gögsü
- 400 gr mantar
- 2 paket krema
- 150 gr eski kaşar veya parmesan peynir
- Yarım çorba kaşığı zeytinyağı
YAPILIŞI
Büyükçe bir tencereye makarnanın çekeceği kadar su konur, tuzu atılır. Su kaynayınca makarnalar çapraz çapraz suya bırakılır. Yapışmaması için arada bir karıştırılır. Makarnalar pişerken başka bir tavaya zeytinyağı konur. İnce ve 2 cm uzunluğunda doğranmış tavuklar sotelenir. Mantarlar limonlu suda ovularak yıkanır. Suyu süzülen mantarlar doğranarak tavuklara eklenir. Pişmesine yakın üzerine krema boşaltılır. Tuzu ayarlanır. Makarna suyunu çekince Tavuklu malzeme üzerine eklenir, rendelenmiş kaşar eklenerek karıştırılır. Ocaktan alınır. Fesleğen ve isteğe göre karabiber serpilerek servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder