MALZEMELER
- Domates
- Tuz
YAPILIŞI
Yıkanmış olgun domatesler çürük ve sap kısımlarından ayıklanır. Saplarının yeşil kısımları da ayıklanır. Domatesler dörde beşe bölünerek bir bidona doldurulur. Üzerine tuz atılır ve kapağı kapatılarak 2-3 gün arada karıştırılarak güneşte bekletilir. Kabuğundan ayrılan domatesler iri gözenekli süzgeçten geçirilir. Çekirdeklerinin geçemeyeceği sıklıkta bir süzgeçten daha geçirilir. Sık dokumalı bez torbaya konur. Sarı suyu süzülür. Fazla hareket ettirilmez. 3-4 saat sonra püre yayvan cam bir kaba alınır biraz daha tuz atılır. Güneşli bir yere konur. Koyu kıvama gelinceye kadar arada karıştırılarak güneşte bekletilir. Koyu kıvama gelince cam kavanoza konur. Hazır salçalar gibi hemen bozulmaz. Güneşte piştiği için rengi de güzel bir kırmızı renk olur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder