"

"
SEVGİLİ KARDEŞİM AYLİN COŞAR ONAT'IN ARAMIZDAN AYRILARAK SONSUZLUĞA UĞURLAYIŞIMIZIN ;13. YILINDA SEVGİ , RAHMET VE ARTAN ÖZLEMLE ANIYORUZ. O KADAR ÖZLEDİK Kİ; ATTIĞIMIZ ADIMDA, ALDIĞIMIZ NEFESDE HEP BİZİMLESİN. 17 AĞUSTOS 2011

18 Ekim 2012 Perşembe

ZEYTİN SALAMURA *** ŞÜKRAN




MALZEMELER

  • Yeşil zeytin
  • İri deniz veya kaya tuzu
YAPILIŞI
     Zeytinler yıkanır ve suyu süzülür. Bir kütük üzerinde bardağın tabanı ile vurularak zeytinler tek tek kırılır. Kırılan zeytinlerin üzerine tuz serpilir ve arada bir  harmanlanır. Kırılan zeytinler ağzı küçük kavanozlara veya su bidonlarına doldurulur. Derin bir kaba temiz su konur. Tuz atıp karıştırılır. Tekrar tuz atılır karıştırılır. Artık eklenen tuz erimiyorsa salamura tuzu hazır demektir. Bu su zeytinlerin üzerine doldurulur. En üste buz dolabı poşeti,  top haline getirilip konur ve kapağı kapatılır serin bir yere konur. 2 ay sonra zeytinler yemeye hazır hale gelir. Olgunlaştığında yenebilecek miktar suya ıslatılır.
Not: Mersin yöresinden aldığım zeytinler acı olmadığından suyunu değiştirerek tatlandırmaya gerek yoktur.Ankara serin olduğundan tuz oranı daha az olabilir. Tarifteki tuz oranı sıcak bölgeler için uygundur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder