- 2 su bardağı yeşil mercimek
- 2 orta boy soğan
- 1 kilo yufka
- 300 gr ezilmiş haşhaş
- zeytinyağı
- Karabiber,kimyon,tuz
YAPILIŞI
İri rendelenmiş soğanlar,ayıklanmış yıkanmış mercimekler ile harmanlanır,üzerine çıkacak kadar su konur ve düdüklüde haşlanır. Mercimekler çok ölgün olmayacak, pişmiş ama tane tane diri olacak. Haşlandıktan sonra düdüklü dibinde hiç su kalmamalı.Baharatları eklenerek soğumaya bırakılır.
Haşhaş içine 1 su bardağı kadar zeytinyağı konur ve iyice karıştırılır.
Yufka serilir, her tarafına haşhaş sürülür. Dörde bölünür. Uzun köşesi ortaya katlanır, üzerine 1 çorba kaşığı pişmiş olan mercimek konur, aralarına haşhaş sürülerek bohçalanır. En üstüne de haşhaş sürülür, yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir. Bütün yufkalar bu şekilde bohçalanır. 180-200 derece fırında pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder