- 1,5 su bardağı maş fasulyesi
- 2 diş sarımsak
- 1 kırmızı etli biber
- 2 adet yeşil biber
- 5-6- dal yeşil soğan
- yarım demet maydonoz
- 1 tutam dereotu
- 3-4 çorba kaşığı zeytinyağı
- 2-3 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 limon suyu
- 1 çay kaşığı biber salçası
- Karabiber,nane,tuz
YAPILIŞI
Ayıklanıp yıkanan maş fasulyeler akşamdan ıslatılır. Düdüklüde az su ile diri kalacak şekilde 5 dakika pişirilir. Çok pişerse kabukları çıkar ölgün olur. Soğuk su eklenerek süzgece alınır. Bir kasede yağ, nar eksişi,dövülmüş sarımsak, limon suyu iyice karıştırılır. Bütün sebzeler ince ince doğranır. Hepsi harmanlanır sosu dökülüp tuzu atılır, servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder