- 5 çay bardağı köftelik ince bulgur
- Bulgurun yarısı kadar kavrulmuş fıstık
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet domates veya domates kurusu
- Yarım demet maydonos
- 1 limon
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 orta boy kuru soğan
- kırmızı pul biber,karabiber,fesleğen, tuz
YAPILIŞI
Bulgurlar geniş bir tepsiye konur. Soğan rendelenir. Salça,soğan ve bulgur iyice yoğurulur. Aşama aşama kabuğu soyulmuş , doğranmış domatesler eklenir. Domates kurusu eklenecek ise önceden dövülmüş , pul biber haline getirilmiş domatesler suya ıslatılmış olmalıdır. Bulgurlar yumuşayınca , kabukları ile mutfak robotundan çekilmiş fıstık ezmesi eklenir. Biber ve maydonoz eklenir. Baharatları , limon suyu , nar ekşisi eklenir. Yoğurulur, el ile şekil verilerek marul yaprakları üzerine dizilerek servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder