"

"
SEVGİLİ KARDEŞİM AYLİN COŞAR ONAT'IN ARAMIZDAN AYRILARAK SONSUZLUĞA UĞURLAYIŞIMIZIN ;13. YILINDA SEVGİ , RAHMET VE ARTAN ÖZLEMLE ANIYORUZ. O KADAR ÖZLEDİK Kİ; ATTIĞIMIZ ADIMDA, ALDIĞIMIZ NEFESDE HEP BİZİMLESİN. 17 AĞUSTOS 2011

30 Nisan 2013 Salı

MERCİMEKLİ BÜKME *** MUTFAĞIM

     MALZEMELER

  • 2 su bardağı yeşil mercimek
  • 1 kuru soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı eritilmiş iç yağı
  • 1 su bardağı ezilmiş haşhaş
  • 3 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • tuz,karabiber,kimyon
     YAPILIŞI 

     Elenen unun ortası açılır tuz,sirke ve ılık su ile iyice yoğurulur. Yumuşak bir hamur yapılır. üzeri örtülerek yarım saat dinlenmeye bırakılır.
Yıkanmış mercimekler tane tane olacak şekilde haşlanır.  İnce kıyılmış soğanlar pembeleşinceye kadar sotelenir, mercimeklerin içine katılır. Tuz,karabiber ve kimyon eklenir.
İnce ince doğranmış iç yağ kısık ateşte eritilir ve üzerine bir çay bardağı zeytinyağı eklenir.
Dinlenmiş hamur iki parçaya bölünür. Bezenin birisi mümkün olduğu kadar büyük açılır. Üzerine içyağ-zeytinyağı karışımı sürülür. El ile haşhaş sürülür. Yufka zarf şeklinde kapatılarak bir kenara alınır. İkinci beze de aynı şekilde açılır. Yağlanır ve haşhaş sürülür. Açılan yufkanın ortasına zarf şeklinde katlanmış yufka konur. Yufkanın içinde kalacak şekilde zarf şeklinde katlanır. 15-20 dakika buzdolabında bekletilir. Buzdolabından çıkarılır 16 eşit kareye bölünür. Her bir kare oklava ile kare şeklinde açılarak büyütülür. Un ve yağ kullanılmaz. Ortasına uzunlamasına mercimek harcı konur. İki kenar üst üste gelecek şekilde katlanır. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir. Üzeri içyağ-zeytinyağı karışımı ile yağlanır. 200 derece fırında pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder