"

"
SEVGİLİ KARDEŞİM AYLİN COŞAR ONAT'IN ARAMIZDAN AYRILARAK SONSUZLUĞA UĞURLAYIŞIMIZIN ;13. YILINDA SEVGİ , RAHMET VE ARTAN ÖZLEMLE ANIYORUZ. O KADAR ÖZLEDİK Kİ; ATTIĞIMIZ ADIMDA, ALDIĞIMIZ NEFESDE HEP BİZİMLESİN. 17 AĞUSTOS 2011

21 Nisan 2013 Pazar

MAKLUBE *** NAZMİYE



MALZEMELER
Yaklaşık 8-10 kişilik
  • 1,5 kg kuzu kuşbaşı
  • 5 adet  patlıcan
  • 4 adet patates
  • 5 adet yeşil biber
  • 3-4 adet domates
  • 2,5 su bardağı pirinç
YAPILIŞI
Kuşbaşı et haşlanır. 
Patlıcanlar uzun uzun kesilerek kızartılır. Patatesler halka halka doğranarak kızartılır. Aynı şekilde biberler de kızartılır. Pilav tenceresinin dibine etler dizilir. üzerine patatesler yayılır. Onun üzerine patlıcanlar dizilir. Domatesler halka halka kesilerek üzerine yerleştirilir. Biberler de yerleştirildikten sonra yarım saat suda bekletilmiş pirinç üzerine yayılır. Pirincin cinsine göre 3,5 veya 3,75 su bardağı et suyu eklenerek tuzu ayarlanır, karabiber atılır. Kaynayınca ocak kısılır ve suyunu çekinceye kadar pişirilir. Pilav dinlenince servis tabağına ters çevrilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder