MALZEMELER (4 kişilik)
HAMUR İÇİN:
- 1 su bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz
- aldığı kadar un
İÇ MALZEME:
- 200 gr kıyma
- 1 soğan
- karabiber,tuz
- 1 kahve fincanı zeytinyağı
YAPILIŞI
Ilık su tuz ile karıştırılır. Elenmiş un yavaş yavaş eklenerek hamur yoğurulur. Ele yapışmayacak kıvama gelinceye kadar yoğurularak yumuşak bir hamur yapılır. Ceviz büyüklüğünde bezeler yapılarak tepsiye dizilir ve üzeri ıslak bir örtü ile örtülerek dinlenmeye bırakılır.
İç malzeme için soğanlar rendelenir diğer malzemeler katılarak yoğurulur. Zeytinyağı da iç malzemeye katılır.
30-40 dakika dinlenmiş bezeler az unlanarak açılır. Yarısına el ile iç malzeme sürülür. Hava kabarcığı kalmayacak şekilde diğer yarısı kapatılır. Bir tabak ile kenarları kesilerek yarım ay şeklinde börek bol , kızgın yağa indirilir. Çevirerek kızartılır havlu kağıt üzerine çıkarılır, sıcak servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder