- 1 kilo yufka
- 2 kilo çekirdeksiz patlıcan
- 2 adet kırmızı salçalık biber
- 4 yumurta
- 1 kuru soğan
- yarım demet maydonoz
- 2 diş sarımsak
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı zeytinyağı
- karabiber,tuz
YAPILIŞI
Patlıcanlar ve kırmızı biberler közlenir, kabukları soyulur ve ince ince kıyılır. Yağda sotelenmiş kuru soğan eklenir. Maydonoz ve sarımsak ince kıyılarak eklenir.yarım çay bardağı zeytinyağı gezdirilir baharat ve tuzu atılır.
Bir başka kapta 3 yumurta ,süt ve kalan zeytinyağı karıştırılır. Bir yufka serilir ,her tarafına yumurtalı karışım sürülür. İkinci yufka üzerine serilir. tekrar yumurtalı karışım her tarafına sürülür. Merkezi orta olacak şekilde yufka önce dört parçaya sonra her parça üçe bölünür. kenar kısımlara harç konarak rulo sarılır, yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerine 1 yumurta bir kaç damla pekmez ve bir kaç damla su karışımı sürülür.200 derece fırında pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder