- 3 adet taze kabak
- 2 adet havuç
- yarım kilo mantar
- 1 adet salçalık kırmızı biber
- 2 adet yeşil biber
- 250 gr bezelye
YAPILIŞI
Mantarlar limonlu su ile iyice yıkandıktan sonra suyu iyice süzülür ve küp küp doğranır. Bir tavaya bir yemek kaşığı zeytinyağı konur ve mantarlar harlı ateşte arada karıştırılarak suyunu çekinceye kadar sotelenir.
Başka bir tavaya yine aynı şekilde zeytinyağı konur ve julyen doğranmış havuçlar konur. karıştırarak sotelenir. Hafif sotelenince julyen doğranmış kabaklar eklenir. daha sonra biberler eklenir.Tava sallanarak harlı ateşte hepsi sotelenir. Başka bir tencerede haşlanmış bezelyelerin suyu süzülür. Bezelyelerin haşlanma suyuna yarım çay kaşığı karbonat eklerseniz bezelyeler yemyeşil olur. Mantarlar, sebzeler ve bezelye servis tabağına alınır karabiber,kimyon,tuz eklenir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder