Hamur İçin;
- tam buğday unu
- kuru maya
- su,tuz
İç harç için;
- 1 kilo patates
- 2 orta boy kuru soğan
- kurutulmuş domates
- karabiber, kırmızı pul biber vs
- zeytin yağı
YAPILIŞI
Un ,maya ve su ile hamur yoğurulur ve üzeri örtülerek dinlenmeye bırakılır.(Yarım saat)
Patatesler çiğ olarak rendelenir ve suyu sıkılır. 3 çorba kaşığı zeytin yağında ince ince kıyılmış soğanlar sotelenir. Patates ,soğan,kurutulmuş domates ve baharatlar karıştırılır tuzu ayarlanır.
Küçük bezelere ayrılan hamur tava çapında açılır iç harç konarak tavada iki taraflı pişirilir. Pişen börekler tereyağ ile yağlanır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder