"

"
SEVGİLİ KARDEŞİM AYLİN COŞAR ONAT'IN ARAMIZDAN AYRILARAK SONSUZLUĞA UĞURLAYIŞIMIZIN ;13. YILINDA SEVGİ , RAHMET VE ARTAN ÖZLEMLE ANIYORUZ. O KADAR ÖZLEDİK Kİ; ATTIĞIMIZ ADIMDA, ALDIĞIMIZ NEFESDE HEP BİZİMLESİN. 17 AĞUSTOS 2011

24 Nisan 2015 Cuma

SAKIZLI LOR KURABİYESİ *** SAHRAP SOYSAL

MALZEMELER

  • 250 gr tuzsuz lor
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 adet yumurta
  • 1 paket karbonat
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1 çay bardağı sızma zeytinyağı
  • nohut büyüklüğünde 2 adet damla sakızı
  • Yaklaşık 2.5-3 su bardağı un
  • 1.5 su bardağı susam
  • yumurta akı
YAPILIŞI
Lor,  toz şeker, 2 yumurta (birisinin beyazı üzeri için ayrılır) zeytinyağı ve damla sakızı derin bir kaba konur. Karbonatın üzerine limon suyunu ekleyin, köpürünce malzemelerin üzerine dökün. Malzemeleri karıştırırken elenmiş unu azar azar ekleyin. Çok yumuşak elinize yapışmayacak kıvamda hamur hazırlayın. Yumurta akını iyice çırpın. Yayvan bir tabağa susamı koyun. Ceviz büyüklüğünde aldığınız hamurları yuvarlayın yumurta akına batırın ve susama bulayın, yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin. (hafif beyaz kalıp çatlaklar oluşuncaya kadar)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder