"

"
SEVGİLİ KARDEŞİM AYLİN COŞAR ONAT'IN ARAMIZDAN AYRILARAK SONSUZLUĞA UĞURLAYIŞIMIZIN ;6. YILINDA SEVGİ , RAHMET VE ARTAN ÖZLEMLE ANIYORUZ. O KADAR ÖZLEDİK Kİ; ATTIĞIMIZ ADIMDA, ALDIĞIMIZ NEFESDE HEP BİZİMLESİN. 17 AĞUSTOS 2011

28 Mayıs 2015 Perşembe

BADEMLİ KEŞKÜL *** SEMA





MALZEMELER

  • 1 Litre süt
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 su bardağı çiğ iç badem
YAPILIŞI
Çiğ badem 10 dakika sıcak suda bekletilir, süzgeç ile alınarak soğuk suya atılır. Bir kenarında bastırılarak kabukları soyulur. Havlu kağıt ile kurulanır ve robottan çekilir.
Süt, mısır nişastası ve şeker karıştırılarak iyice pişirilir. İnmesine yakın hindistan cevizi ve badem eklenir. Kalıba dökülür ve buzdolabında bekletilir. Hafif,besleyici bir tatlı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder