"

"
SEVGİLİ KARDEŞİM AYLİN COŞAR ONAT'IN ARAMIZDAN AYRILARAK SONSUZLUĞA UĞURLAYIŞIMIZIN ;6. YILINDA SEVGİ , RAHMET VE ARTAN ÖZLEMLE ANIYORUZ. O KADAR ÖZLEDİK Kİ; ATTIĞIMIZ ADIMDA, ALDIĞIMIZ NEFESDE HEP BİZİMLESİN. 17 AĞUSTOS 2011

13 Eylül 2015 Pazar

KADAYIFLI MUHALLEBİ ***Oktay USTA (Sema)


MALZEMELER
Kreması için:
  • 5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 çorba kaşığı nişasta
  • 3 çorba kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti
Kadayıf katı için:
  • 250 gr kadayıf
  • 2 kaşık tereyağ
  • yarım su bardağı şeker
  • 1 su bardağı ceviz veya badem (iri çekilmiş olacak)
YAPILIŞI
Krema için krem şanti hariç hepsini bir tencereye döküp muhallebi kıvamına gelene kadar kısık ateşte karıştırarak pişirin. Piştikten sonra içine krem şantiyi döküp mikserde iyice çırpıp soğumaya bırakın.
Bir kabın içine kadayıfları elinizle iyice kırın. Tereyağını kadayıflara iyice yedirin.Tavada iki tahta kaşıkla çevire çevire kavurun. Ceviz veya bademi de katarak kahverengileşene kadar kavurun. ocağın altını kapatıp üzerine şekeri ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
Büyük dikdörtgen borcama kadayıflı karışımın yarısını serin. Sonra muhallebinin tümünü üzerine yayın. Bunun üzerine de kalan kadayıfı serin. Soğumaya buzdolabına koyun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder