"

"
SEVGİLİ KARDEŞİM AYLİN COŞAR ONAT'IN ARAMIZDAN AYRILARAK SONSUZLUĞA UĞURLAYIŞIMIZIN ;13. YILINDA SEVGİ , RAHMET VE ARTAN ÖZLEMLE ANIYORUZ. O KADAR ÖZLEDİK Kİ; ATTIĞIMIZ ADIMDA, ALDIĞIMIZ NEFESDE HEP BİZİMLESİN. 17 AĞUSTOS 2011

20 Eylül 2015 Pazar

SOSLU TURŞU YAPIMI *** SEMA






MALZEMELER

  • 5 kilo domates
  • 1 kilo havuç
  • 1 kilo ajur
  • 1 kilo kelek
  • 1 kilo kornişon salatalık
  • Yarım kilo acı cin biber
  • 1 demet sap kereviz
  • 4-5 baş sarımsak
  • 1 litre iyi cins sirke (ev yapımı tercih edilir)
  • kaya tuzu,nohut
YAPILIŞI
Domateslerin kabukları elma soyar gibi etli etli soyulur. Kabuklar robottan iyice çekilir. kabuğu soyulan domatesler de biraz diri olacak şekilde robottan çekilir. Her iki sos karıştırılarak kaynatılır. 10 daika kaynadıktan sonra 7 çorba kaşığı tepeleme kaya tuzu atılır ve soğumaya bırakılır.
İyice yıkanmış, kurulanmış havuç,ajur,kelek,salatalık,acı biber çatala gelecek şekilde küp küp doğranır. Kerevizin  sapları da ince ince kıyılarak sebzelere katılır harmanlanır.
 İnce ince kıyılmış sarımsaklar domates sosunun içine katılır.1 litre sirke de domates sosuna  katılır.
1 Litrelik kavanozların dibine 4-5 adet nohut konur, üzerine yarıya kadar doğranmış sebzeler bastırarak doldurulur. Üzerine kepçe ile domates sosu konur. Kalan kısma da aynı şekilde sebzeler konur, üzerine sos eklenir. Tahta kaşık sapı ile yanlarından bastırılarak havası alınır. En üste 1 tatlı kaşığı z. yağı eklenir. Kereviz yaprakları da eklenerek silme dolan kavanoz kapağı sıkıca kapatılır. Diğer kavanozlar da malzeme bitinceye kadar aynı şekilde doldurulur. Bu malzemeler ile 10 kavanoz turşu çıkmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder