- 1 paket yaş maya veya 1 paket kuru maya
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yumurta sarısı üstüne
- 1 çorba kaşığı margarin
- 1 çorba kaşığı tereyağ
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı çörek otu
- yeterince un
İÇ HARCI
100-200 gr beyaz peynir
yarım demet maydonos
YAPILIŞI
Ilık süt içerisine maya ve şeker konur kabarması beklenir. Sonra sıvı yağ,yumurtanın beyazı ve tuz atılır. Elenmiş un yavaş yavaş eklenerek yumuşak bir hamur yoğurulur. Üzeri örtülerek ılık bir ortamda mayalanması beklenir. Dinlenen hamur önce iki parçaya bölünür. Bir parça alınarak altı eşıt top beze yapılır. Bezeler çay tabağı büyüklüğünde açılır aralarına eritilmiş margarin ve tereyağı sürülerek üst üste konur. 6 beze bittikten sonra hepsi birlikte merdane ile açılır. 8 parçaya bölünür.Her parçanın kenarına peynirli harç konarak dürülür ve yağlı kağıt serili tepsiye dizilir. Aynı şekilde diğer hamurda hazırlanır. Üzerine yumurta sarısı ve 1-2 çay kaşığı pekmez karışımı sürülür. üzerine çörek otu serpilir 170-180 derece fırında pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder