- 1 kilo yufka
- 1 kilo patates
- 2 adet kuru soğan
- 1 su bardağı zeytinyağı
- kırmızı pul biber,nane,karabiber
- 1 yumurta
- yarım yemek kaşığı biber salçası
- yarım yemek kaşığı domates salçası
YAPILIŞI
Patatesler haşlanır,kabukları soyulur ve ince ince doğranır. Büyük bir tavada 2 soğan 3 yemek kaşığı zeytin yağında sotelenir. Biber ve domates salçası eklenir. Patatesler de eklenerek ,kaşıkla çevirerek ve ezerek biraz kavrulur. Baharatları ve tuz atılarak soğumaya bırakılır.
Yufka ortadan ikiye bölünür. Üzeri zeytin yağı ile yağlanır. Düz kenarına patates dizilir ve rulo yapılarak dürülür. Yağlanmış tepsiye uzun bir şekilde veya yuvarlanarak dizilir. Bütün yufkalar aynı şekilde sarılarak tepsiye dizilir. Kalan yağ rulo yufkaların üzerine sürülür. 1 Yumurta çırpılarak en üste sürülür 170 derece fırında kızarıncaya kadar pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder